سخنگوی دولت: کالابرگ برای خرید پفک داده نمی‌شود/ ماجرای سوال و جواب خانم سخنگو و یک خبرنگار درباره قیمت پفک و مبلغ کالابرگ دریادار سیاری: ناو‌های آمریکایی از ترس موشک‌های ایرانی به هند جنوبی فرار کردند/ چه کسی باور می‌کند آمریکا فقط ۸ کشته داشته باشد؟! نامه رهبر انقلاب به برادرشان سیدمصطفی در سال ۱۳۶۵ + عکس روایت مادر شهید زهرا حدادعادل از شهید بشری خامنه‌ای: بعد از اسباب‌کشی، دیوار به دیوار پدر، زندگش‌اش را وقف آقا کرد/می‌دانستند اگر آقا را بزنند... فرمانده قرارگاه خاتم: نیرو‌های مسلح آماده پاسخ ویرانگر به هر تهدیدی هستند پزشکیان به سه نفر حکم مسئولیت داد حمید رسایی راهی زندان اوین شد رهبر انقلاب: آمادگی بیش از ۳۰ میلیون جان‌فدا آوردگاهی برای اعتلای نام ایران است «مژده هاشمی بازرگان» محکوم به جاسوسی، کارمند هلال احمر بود؟ همسر حدادعادل: پوتین به یکی از مسئولان ما گفته بود شما قدر رهبری را نمی‌دانید؛ گفتم تمام سخنرانی‌های ایشان را برای من ضبط و ترجمه کنند شکار زهپاد آمریکا در تنگه هرمز | Remus ۶۰۰ دومین غنیمت سپاه از آمریکا + فیلم توئیت قالیباف درباره ادعا‌های آمریکا و تردد از تنگه هرمز؛ یک دستگاه چاپ دلار رایگان در تنگه هرمز گذاشته‌اند؛ بفرمایید بروید بردارید! واکنش پزشکیان به حواشی استخاره روز بازگشایی مدارس: آیه‌ای درباره صبر آمد/ همه تصور کردند بد آمده، اما خیلی خوب بود ماجرای حبس حمید رسایی چیست؟ | حکم ۱۰ ماه زندان حمید رسایی نماینده تهران اجرا می‌شود؟ هجوم اتباع افغانستانی به مرز خراسان‌رضوی صحت دارد؟

قالیباف: هرگونه دخالت آمریکا در تنگه هرمز را اجازه نمی‌دهیم

قالیباف هیئت عالی‌رتبه کنگره خلق چین که برای مراسم تشییع رهبر شهید به تهران آمده، با قالیباف دیدار و گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 03
کد خبر: ۳۱۲۲۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، هه وی، معاون کنگره خلق چین؛ که برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب به ایران سفر کرده است، صبح امروز جمعه (12 تیرماه) با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفت‌وگو کرد.

قالیباف ضمن خوش‌آمدگویی به هیئت چینی گفت: از اینکه در مراسم ادای احترام رهبر شهید انقلاب به ایران حضور یافتید، تشکر می‌کنم. همچنین از همکاری‌های سیاسی و اقتصادی بین دو کشور خود قدردانی می‌کنم.

وی افزود: آنچه مورد انتظار است، ارتقای سطح روابط راهبردی میان دو کشور است. شرایط ایران و چین در مسائل منطقه‌ای متفاوت شده و امیدواریم ارتقای ارتباطات میان دو کشور محقق شود. بدون شک، ارتقای روابط ایران و چین در کاهش تنش‌ها در جهان مؤثر خواهد بود.

وی تصریح کرد: من فکر می‌کنم سطح روابط پارلمان‌های دو کشور با حد مطلوب فاصله دارد و ما می‌توانیم این ارتباطات را به میزان بیشتری گسترش دهیم. در کنار موضوعات مربوط به سازمان شانگهای و سایر موضوعات منطقه‌ای، توسعه همکاری‌های پارلمانی یک ضرورت است.

قالیباف افزود: ارتقای روابط در سطح راهبردی میان ایران و چین، با توجه به جنگ اخیر، رویدادهایی که با سرعت در حال وقوع است نیازمند نزدیک‌تر بودن ایران و چین به یکدیگر است.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها سیاست یکجانبه‌گرایی را در سطح جهان دنبال می‌کنند و برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از گسترش آنها، هماهنگی نزدیک در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی میان ایران و چین اهمیت فراوانی دارد. زمان برای هماهنگی در حوزه خلیج فارس و جنوب غرب آسیا بسیار مهم است.

قالیباف ادامه داد: ما در تنگه هرمز، برای تردد شناورهای چینی، کشوری که در روزهای سخت همراه ما بوده است، مشکلات را برطرف کردیم. صریح می‌گویم که جمهوری اسلامی ایران هرگونه دخالت آمریکا در تنگه هرمز را اجازه نخواهد داد. در سفر چند روز قبل به عمان، براساس ماده پنج تفاهم‌نامه، با یکدیگر توافق کردیم که نحوه تنظیم رفت‌وآمدها را ساماندهی کنیم. ما در این زمینه مصمم هستیم و حتماً با کشورهای ساحلی خلیج فارس نیز مشورت خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: اسرائیلی‌ها بدون تردید به دنبال برهم زدن تفاهم‌نامه ایران و آمریکا هستند، اما قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در منطقه مانع آغاز مجدد جنگ از سوی آنها خواهد شد. در عین حال، باید با یک تاکتیک منظم و تدابیر دقیق سیاسی، این تنش‌ها را کاهش دهیم.

در ادامه این دیدار، هه وی، معاون کنگره خلق چین، گفت: بنده به نمایندگی از کشور چین در این مراسم حاضر شده‌ام و عمیق‌ترین مراتب تسلیت خود را به شما و ملت ایران عرض می‌کنم.

وی افزود: بنده نیز با نظرات جنابعالی موافق هستم. دوستی میان چین و ایران، دوستی دیرینه‌ای است و ما روابط دو کشور را بیش از پیش توسعه خواهیم داد. امسال پنجاه‌وپنجمین سالگرد برقراری رسمی روابط ایران و چین و دهمین سالگرد روابط راهبردی دو کشور است. ما آماده هستیم با در نظر گرفتن این فرصت، روابط دوجانبه را بیش از گذشته توسعه دهیم.

کلمات کلیدی: محمد باقر قالیباف
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار